Category Archives: Uncategorized

Liv og Gro er nu fyldt 2 år – tiden flyver afsted…

Nu er der ikke flere undskyldninger for ikke at opdatere vores lille site.

TILLYKKE til vores 2 smukke døtre, tvillinger og fantastiske piger

I år er Liv og Gro først blevet fejret på dagen med lækker oksegryde og masser af kartoffelmos, og is/kage til dessert. Dagen var onsdag, og moster Trine, onkel Steffen og mormor var på besøg. I weekenden kom Christian, Louise, Anette, Olivia, Mikkel og Anne med Agnes om lørdagen, søndag kom mormor igen, og farfar og farmor. Vi fik bestemt fejret vores dejlige piger i 3 dage med gæster og gaver.

Det er helt vildt som der er sket meget siden Liv og Gro blev 1 år. Deres tale er blevet helt fænomenal, de har lært at gå (som 16 mdr. i maj 2016), de har cyklet en hel del med far og mor i ladcyklen, de er begyndt (så småt) at kunne hoppe selv med samlede ben, danser og synger en masse, elsker bøger, jeres børnekøkken fra Ikea, og at gå med mor og far til gymnastik – hver anden lørdag, hvor alt motorisk bliver udfordret, og så er I nogle rigtige badenymfer i Odder Svømmehal. I er frygtløse i det vand .

Her kommer så en masser god viden om Liv og Gro, nu hvor I er fyldt 2 år:

Vægt = Gro vejer 12,2 og Liv vejer 12,4 kilo (til 2 års undersøgelsen)
Længde = de er begge 90 cm lange
Skostr. = nu er de kommet op i en str. 22 og har ca 13 cm. lange fødder
Øjenfarve = blå, men Gro har en lille brun plet i nederste højre øje
Masser af hår nu, får sat håret op med to elastikker, enten snoet i en elastik i nakken og 1 i pandehåret eller en knold i begge sider over øret.
Hårets struktur = ret krøllet – det er blevet mere krøllet med længden. Vi har været til frisør hos Marlene Thomasen, men det har nu fået lov at gro langt både i pandehår og nakken, så I snart kan få en hestehale.
Tænder = Liv og Gro har virkelig mange tænder nu – de har både 4 års og 6 års i begge sider – så mener det er 16 i alt hver.
Tøjstr, er 92-98 (mest 92 men bluser gerne 98)
Motorik = Der er virkelig sket meget. De kan jo virkelig få fart i de tynde stænger, så løb er jo bare det dér duer. De øver sig også meget i at hoppe (der er en del sten der er tegnet på, på vej ind i vuggestuen), men det er lidt svært uden hjælp. Derudover øver vi koldbøtter, kast med bold, og at rulle sig. Det går fremad. De har fået en stor trampolin af farfar og farmor i julegave, så de skal nok få det hopperi lært.
Fedeste legetøj pt = bøger, Ipad/Iphone med Gurli Gris eller onkel rejes sørøvershow på Ramasjang, dukkevogne og dukker deri, tumlebrættet fra Bobbles, hvor mor eller far skubber imens I ligger på maven.
Hvad elsker LG at lave = Svømme, hoppe, danse, gå til gymnastik, hoppeland med hoppepude, besøge mormor, ae Lillemis, se Ipad – evt. spille puslespil og YouTube.
Favorit måltid = Lasagne, yoghurt med havregryn er også stadig et hit, kiks, ostehaps, grillet kylling, pølser, kødboller, og slik (i små mængder selvfølgelig).
Husdyr = Lillemis 8 år, som de begge er meget glade for.
Vuggestuen de går på = Ajstrupvej i Malling – med Alfred fra mødregruppen og Verna, Tisvilda, Marie, Gabriel, Bertil, Liv F (i storbørnsgruppen) de startede 1. Oktober 2015
Pædagoger = kontaktperson for Gro er Karina og for Liv er det Betina. De er også ret glade for Susanne, og Anton.
Søvn: Ja, det er jo det store emne imens børn er små, og nu er det heldigvis efter flere omgange med separationsangst lykkes at få dem til selv at lægge sig til at sove. Nu er de på hver sit værelse (ellers var det bare så sjovt at være vågen), Liv er ikke den bedste til at slippe dagen, så det valgte vi, Vi synger Solen er så rød mor, og Mester Jacob (Mine hænder),går, de kalder, giver vand, nusser, går, de læser pixibog, kalder, sover ca. 20.30 hver dag, selvom puttet 19.30.
Forskelligheder = (ud over det motoriske – har det ikke ændret sig) Liv er en sej pige, som er bedst til fremmede, hun er bedst motorisk også på et køretøj, hun kan komme hurtigt frem, hun har en meget sød tand. Gro er stærk, hun har lidt dybere stemme end Liv, hun er glad for at være alene, er meget forældreglad, og er mere betænksom end Liv som kaster sig ud i det meste. Gro er glad, specielt når hun kan føles med en mor, far eller mormor, hvor Liv er mere selvstændig.
Ligheder = DE LIGNER JO HINANDEN MEGET, Livs ansigt er smallere over panden end Gros. Gro er lidt slem til at bide ud efter Liv, når hun er frustreret. Hun bliver hurtig træt af Liv og kan ikke forstå, hvorfor hun dog skal dele legesagerne med sin søster. Liv er meget stædig, vimser rundt, og når hun er tændt på en idé udforsker hun den. Hun hører ikke efter så meget. De er begge meget kærlige og farglade. Mor er da også meget god, men far er nu bedst at tumle med.

Vi er så glade for jer to dejlige tøser! Kæmpe stort tillykke med fødselsdagen

Kærlig hilsen
Mor og far

Til fotograf oktober 2016

Hvordan er Liv og Gro som 1-årige? Se mere her…

image

Hej derude 😃🎈

Så blev Liv og Gro 1 år, og vi fik fejret vores dejlige piger både med en fest for familie og en for venner.

Det er vildt stort at blive forældre, og nu hvor pigerne er blevet 1 år, tænker jeg på hvor meget pigerne har udviklet sig, hvor glad og heldig jeg har været og er, hvor taknemmelig vi begge er for de to tøser og på at jeg nødig vil glemme hvordan Liv og Gro er lige nu. Så nu får I alle lige en masse infos 🙂

Vægt = Gro vejer 8,8 og Liv vejer 8,6 kilo
Længde = de er begge 77 cm lange
Skostr. = 18
Øjenfarve = blå
Hår farve = rødbrunt
Hårets struktur = let krøllet
Tænder = Liv har 6 tænder for oven og 3 for neden. Gro har fået fire for oven og lige nu er de tænder bag hjørnetænder også brudt frem, men hun nøjes med 2 for neden.
Tøjstr, er 74-80 👭
Motorik = Liv kravler rigtig godt, kan stille sig op ved ting og kan gå med støtte enten fra person eller gåvogn, Gro humper afsted med en fod foran og et tilbage, hun er helt vild for at få lov at gå, hun er stærk og går bedst, de kan begge klappe og danse.. De snakker meget, men pt kan de kun sige Hej og Se!
Fedeste legetøj pt = er bolde der rasler, ståbord med lyd eller gåvognen
Hvad elsker LG at lave = gå med hjælp fra mor og far, at få lov at gratte i en skål med mad med en ske, at bade i deres kæmpe store Bibabad, at pruste mor og far på maven, når de ligger ned på gulvet og at få liv at røre og snakke med Lillemis, at komme til babysvømning i Odder og at komme i vuggestue.
Favorit måltid = sovs og kartofler eller ris og karrysovs, varmrøget laks, yoghurt med havregryn
Husdyr = Lillemis 7 år, som de begge er meget glade for.
Vuggestuen de går på = Ajstrupvej i Malling – med Alfred fra mødregruppen og Verna fra babysvømning, Anjas Felix og Marie 👭 de startede 1. Oktober 2015
Pædagoger = kontaktperson for Gro er Karina og for Liv er det Betina.
Forskelligheder = Liv er en sej pige, som er bedst til fremmede, kan bevæge sig hurtigst, kan komme hurtigt frem og har let ved at komme op at stå ved ting, hun har en sød tand og er allerede begyndt at se Hej til Lillemis og personer der kommer. Gro er stærk, hun humper afsted men er sejest til at gå, og elsker det, hun siger se se se og peger på det hun kan se, hun har lidt dybere stemme, er meget forældreglad, og er mere betænksom end Liv som kaster sig ud i det meste. Gro er glad nær hun kan føles med en mor, far eller mormor, hvor Liv er mere selvstændig.
Ligheder = DE LIGNER JO HINANDEN MEGET, de har lidt forskellige længder mht hår, og Livs ansigt er smallere over panden end Gros. De har meget glade for mad, elsker deres mormor, elsker Lillemis, smitter hinanden når de er kede af det, og sover dårligt om natten. De er meget afhængige af hinanden, og griner meget af de samme ting. De er i det hele taget meget enige om, hvad der gør dem trygge, og her er det at sove med mor og far – det bedste i verden.

Vi er så glade for jer to dejlige tøser! Kæmpe stort tillykke med fødselsdagen 👏🎁🎂👭💞🎈

Kærlig hilsen
Mor og far

Liv og Gro er blevet 1 år, 18.01.2016… Hvor blev tiden dog af?

Kære læsere af bloggen

Godt nytår herfra… 🙂 Håber alt er godt hos jer?

Vi er kommet godt ind i det nye år, og Liv og Gro er rigtig blevet fejret til deres fødselsdag d. 18. januar. Det er vildt at de allerede er fyldt 1 år, og sikke en masse der er sket på det år.

Livet som tvillingeforældre er både overvældende, fantastisk og sindssygt hårdt. Vi er fuldstændig forelskede i de her to piger, vi har været så heldige at få. Vi kan sidde og grine og hygge med bare at se korte videoklip fra dagen – og bare være fuldstændig forgabte over deres kunnen og laden.

Det med at være forældre, er jo ikke bare noget som giver os børnene, men er samtidigt en evig påmindelse om at bruge sig selv, sin tid og nætter rigtigt og prioriterer sin omgangskreds – hvad er egentlig vigtigt og giver det hele mening til fordel for Liv og Gro? Er sikker på vi alle (forældre) vil gøre alt for at de vidundere til børn, vi får, får alt den omsorg og kærlighed, de har brug for. Hvor er det dog bare en fed lære at få.

Liv og Gros fødselsdag påmindede mig også om noget mindre begejsteligt – nemlig at det er et år siden, at jeg har fået lov at sove en hel nat igennem. Egentlig er det længere tid siden – er sikker på en graviditet også er til for at forberede en på det, der venter. At pigerne pressede så meget på min blære, at det blev til 4-6 toiletbesøg hver nat, giver i hvert fald en indikation på, at der har været fest og glade dage aften og nat, ligesom nu – et år efter miraklet skete. Wow, hvor blev tiden dog af? Hvordan kan man stå oprejst? hehe.. og når nogen fortæller – “ej, hvor har jeg sovet dårligt i nat – dén der time, jeg var vågen tager dog livet af mig”, så tænker jeg – I skulle bare vide.. SNORK!

Heldigvis er der jo så mange, der præcis har været igennem det samme! Fedt, egentlig at være med i klubben.. Så kan man da blive enige om én ting – det var sq let før tiden med børn… Og hvor er det da bare vigtigt, at huske på at NYDE det hele lige nu og her. Det er så frit og let bare at være sig selv med sit forhold og arbejde, uden at skulle være mor eller far for nogen! Nyd det dog!
Nu er det vigtigt, at holde op med hele tiden at fokusere på, hvornår de mon bliver så gamle, at de sover igennem! Nyd dog de her små, helt perfekte og impulsstyrede væsener, med alt det livsmod der giver så meget glæde. De bliver i hvert fald hurtigt store – det er sikkert og vist.

Det første år er gået, som var det et blink med øjet. Der er jo sket meget, og være-mor-processen virker lang og uoverskuelig, men lige nu hvor 1-års-hjørnet er rundet, kan man da ikke lade være at tænke på, at det med at have små børn virkelig er en kort periode. Vi må NYDE hvert sekund.

Jeg uploader snarest fødselsdagsbilleder, og lidt fra jul/nytår.

Nyd jeres aften og snart weekend.

Kh Ditte

Tiden efter min fars død…

Kære alle
Nu nærmer julen sig med hastige skridt, og selvom der er så meget at glæde sig over, har det for mig også været en hård periode… Min far døede den 30. november 2015 efter lang tids sygdom. Til jer som ikke kender min far, så havde han en progressiv sclerose, og endte med at sidde lammet i en kørestol. Han fik konstateret sygdommen i 1998, og er så gradvist blevet dårligere.
Min mor har virket ret afklaret, men jeg synes alligevel – selvom jeg var forberedt på at det ville ske snart -at det slog ret hårdt.
Det skal lige siges, at min mor har passet ham og haft hjemmehjælpere i hjemmet 5 gange dagligt i 5-7 år (beklager min hukommelse), og derfor nok har været fyldt op af alt det hele og de begrænsninger det medfører. Nu er hun endelig frit stillet, og kan bruge sin tid til det hun helst vil. Det er helt forståeligt, at hun har trængt til det.
I går fik vi sat urnen ned, og det satte et punktum for alt det praktiske – men bestemt ikke for sorgen. At miste én af dem, der er grunden til man er her – som ung mor på 31 år – er virkelig surrealistisk. Jeg fatter det ikke! Skal jeg virkelig ikke se min far igen? Lasse mistede jo sin mor som barn, og jeg har veninder som også har mistet en forældre tidligt i livet! Jeg kan bare konkludere – man bliver aldrig klar til sådan noget. Jeg føler mig uligevægtig og underlig til mode. Jeg håber at julen og tid med sine nære – vil hjælpe med at bearbejde, og finde balancen – så jeg kan leve med den.
Sygdommen har fyldt meget, siden jeg var 14 år gammel – vi har ikke bare kunnet tage på ferier, rejser, turer i det hele taget, på cafetur eller kunnet få hjælp til at flytte, hjælp i huset med håndværk mv. Det lyder måske ensidigt, men det er ting, som betyder meget i et barn/ungt menneskes liv!
I perioden omkring hans død har det simpelthen været en befrielse at komme hjem til Liv og Gro – de er så livsbekræftende og kan give smil på læben midt i alt det hele. Jeg har haft brug for at være helt tæt på dem hele tiden, og bare kunnet nyde at de kunne græde, grine, snakke og mysse og være helt uvidende om, hvad der foregår.. Det hjælper med at hele det sår, man har fået. Små børn er bare en fantastisk glæde-smitter – jeg vil ønske alle i sorg kunne få lov at grine og græde med sådan en lille størrelse!

Nu vil jeg vende mig mod julen – og huske på alle de gode stunder både med far og mor. Julen skal holdes hos Lasses forældre i Højbjerg, og jeg vil glæde mig til at holde den med mine kære to små dejlige piger og Lasse.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig dejlig jul, og håber I får tid til at reflektere over, hvor meget godt der er lige omkring jer!

Kæmpe knus fra os alle 4

Vuggestuepiger og mor tilbage på job

Hej med jer
Beklager stilheden!
Her er travlt, meget travlt – får sjældent et ben til jorden, men det er da faktisk også gået hen og blevet et helt nyt liv for os herhjemme.
Jeg arbejder 27 timer hver uge, og Lasse har fuld tid på Solbjerg Skolen. Pigerne bliver hentet og bragt primært af Lasse, og så mig 1 gang om ugen.
Synes det er helt overvældende – at gå fra et liv, hvor jeg var sammen med Liv og Gro hele tiden – og nu kun ser dem 3 til 4 timer om dagen… pyhaa.. mange mødre har sikkert som jeg stillet sig selv spørgsmålet om måden vores samfund er indrettet.
Hvordan skulle jeg kunne få flere timer til pigerne – og samtidig være noget for en arbejdsplads. I mit job er der desværre ikke mulighed for hjemmearbejde, eller flekstid – så det er bare med at nyde den tid vi har sammen.
Det må ikke misforstås! Er SÅ glad for at være tilbage på job, være tilbage blandt andre voksne – og bare være Ditte – uden at skulle være noget for Liv og Gro. Jeg kan bare godt forstå at flere overvejer at finde en anden levevej – så de kan få deres tilværelse vendt mod de børn man nu har fået – og super gerne vil tilbringe alt sin tid med!
Her skal job, tvillinger, madlavning, motion, venner osv. bare forenes med de få timer, der er tilbage, når vi når hjem fra job.. Uanset hvad er det bare en udfordring og en proces for alle at være i. Kap en hæl og klip en tå!?? Det føles i hvert fald sådan….

Nok om det.. Liv og Gro har det fantastisk – nyder vuggestuen, har mod på det hele, og Liv har nu taget de første kravletag – med lidt maveplask til følge! Seje lille 2140 grams Liv har kæmpet sig forbi og overhalet søster, som sidder flot – men lige skal knække koden for at komme fremad. Far og mor er pavestolte – 10 mdr. – der er sket så meget med jer to skønne piger! Jeg kan ikke følge med 😉 Se billederne der lige er lagt ind og vurdér selv 😉

Julen nærmer sig med hastige skridt. Håber jeg finder tid til at sende jer en julehilsen inden vi når 24. december. Vil i hvert fald ønske jer en rigtig dejlig aften – håber vi ses snart kære familie og venner.

Kh
Ditte

Nye billeder fra en uge fyldt med nye indtryk!

Kære familie og venner
Så er der nye billeder lagt på login-siden af Liv og Gro. Billederne er bl.a. fra deres vuggestuestart (1. oktober), og hvad vi senest har taget af dem, så I også kan se lidt nyt.

Nu er det jo lige om lidt efterårsferie, hvor vi bl.a. skal til bryllup inkl. Liv og Gro på Sjælland. Glæder mig sådan til at Lasse kommer hjem, og vi er to til at gøre tingene 🙂

Jeg glæder mig meget til også at nyde lidt tid i København hos Lasses søster, min veninde Jeannie og andet familie.

Nu håber vi I også får en rigtig dejlig uge.

Kæmpe knus fra Ditte

Liv og Gro starter i vuggestue i dag!

Puha, så kom dagen, hvor vores to små piger på 8½ måned starter i vuggestuen Ajstrupvej i Malling.

Kl. er 10.09 og kl. 11 skal vi møde deres nye andet hjem, hvor de skal tilbringe rigtig mange af sine vågne timer. Det er så spændende, og som mor også nervepirrende. Håber inderligt at de får en god start. Jeg er fortrøstningsfuld idet jeg har hele oktober til at køre dem ind, men hvad nu hvis.. Er det nu det rigtige?

Pigerne kravler jo ikke endnu, men møver sig bagud – og ville jo gerne de kunne flygte, hvis de nu skulle komme i bekneb.. Hmm. sikke mange bekymringer. Heldigvis er pigerne ikke bange for at sige fra og til. De har masser af sprog, og er virkelig sjove nu. De er stoppet med at amme om dagen, og spiser en masse grød, brød og små pastahorn med tomatpasta.

Hver gang vi ser andre børn eller får besøg, er de begge helt vilde. Det er helt opslugte og vil gerne være helt tæt på. Tænker alligevel det nok skal gå. Det skal komme før eller siden, og vi synes begge det er sundt at komme ud og være en del af andre børn.

Please, Liv og Gro – det skal gå godt og I må meget gerne synes det er helt fantastisk og den helt rigtige institution for jer.

Ha’ en dejlig dag derude.. Oktober here we come.

Knus D

P.S – der er nye billeder i login.

Fotografbilleder fra 5. februar 2015

Kære følgere 🙂

Så har jeg lagt billeder op, der blev taget af vores fotograf Henriette d. 5. februar. Vil jo så gerne dele dem med jer alle, men de sociale medier beholder retten til billederne, hvilket vi var enige om herhjemme afholdte os fra at lægge dem ud. Faktisk afholder det os fra at bruge bl.a. Facebook til at lægge billeder ud på.
Nu er sitet jo oppe at køre, som er vores alene og hvor vi har copyright, og login-siden på plads så kun jer med kode – kan se alle de billeder vi lægger ud 🙂

Håber I synes godt om dem 🙂

Knus herfra

P.s. jeg bestilte en fotograf igennem en veninde, imens vi var indlagt på Skejby (18. januar til og med 2. februar), og jeg som troede at det ville blive let at få dem taget. Jeg skulle måske have overvejet at det kunne blive svært, at få to små 3 ugers børn til at lægge sig på en bestemt måde uden tøj på i februar måned. Det blev en 4 timer lang seance, hvor pigerne blev ammet 3-4 gange, og fik søvn ind imellem. De sked på alle deres dyner, 2 lammeskind og min dyne som lå en skuffe fra et chartol. Hehe.. ja, de kunne begge være i skuffen 🙂 Sikke et arbejde vi fik efterfølgende! Er nu meget glad for resultatet – men gør det ikke igen foreløbig.

Velkommen til livoggro.dk

Kære læsere/familie og venner
Så er det første galleri af Liv og Gro lagt ind på Login-sitet 🙂

Min gode kammerat Tue fik endelig kodet siden, så ikke alle kan se indholdet.

Glæder mig til at få lagt endnu flere billeder ud – så I kan følge vores liv løbende.

Pigerne skal til babysvømning om lidt, så jeg smutter.

Kh Ditte

September/2015

TAK!

Ja, som overskriften nok siger i sig selv, så må jeg lige knytte en tak.

– Tak til jer, som har bedt mig lave et site.
– Tak til jer, som ønsker at følge Liv og Gro.
– Tak for de dejlige mennesker, vi har i vores liv!

Sitet er nu oprettet og ønsker jer god læselyst :o)

Kh Ditte/ juli 15′

P.s. Vi har Copyright på alle billeder.
P.p.s. Byd gerne ind med gode ideer til sitet.