Liv og Gro er nu fyldt 2 år – tiden flyver afsted…

Nu er der ikke flere undskyldninger for ikke at opdatere vores lille site.

TILLYKKE til vores 2 smukke døtre, tvillinger og fantastiske piger

I år er Liv og Gro først blevet fejret på dagen med lækker oksegryde og masser af kartoffelmos, og is/kage til dessert. Dagen var onsdag, og moster Trine, onkel Steffen og mormor var på besøg. I weekenden kom Christian, Louise, Anette, Olivia, Mikkel og Anne med Agnes om lørdagen, søndag kom mormor igen, og farfar og farmor. Vi fik bestemt fejret vores dejlige piger i 3 dage med gæster og gaver.

Det er helt vildt som der er sket meget siden Liv og Gro blev 1 år. Deres tale er blevet helt fænomenal, de har lært at gå (som 16 mdr. i maj 2016), de har cyklet en hel del med far og mor i ladcyklen, de er begyndt (så småt) at kunne hoppe selv med samlede ben, danser og synger en masse, elsker bøger, jeres børnekøkken fra Ikea, og at gå med mor og far til gymnastik – hver anden lørdag, hvor alt motorisk bliver udfordret, og så er I nogle rigtige badenymfer i Odder Svømmehal. I er frygtløse i det vand .

Her kommer så en masser god viden om Liv og Gro, nu hvor I er fyldt 2 år:

Vægt = Gro vejer 12,2 og Liv vejer 12,4 kilo (til 2 års undersøgelsen)
Længde = de er begge 90 cm lange
Skostr. = nu er de kommet op i en str. 22 og har ca 13 cm. lange fødder
Øjenfarve = blå, men Gro har en lille brun plet i nederste højre øje
Masser af hår nu, får sat håret op med to elastikker, enten snoet i en elastik i nakken og 1 i pandehåret eller en knold i begge sider over øret.
Hårets struktur = ret krøllet – det er blevet mere krøllet med længden. Vi har været til frisør hos Marlene Thomasen, men det har nu fået lov at gro langt både i pandehår og nakken, så I snart kan få en hestehale.
Tænder = Liv og Gro har virkelig mange tænder nu – de har både 4 års og 6 års i begge sider – så mener det er 16 i alt hver.
Tøjstr, er 92-98 (mest 92 men bluser gerne 98)
Motorik = Der er virkelig sket meget. De kan jo virkelig få fart i de tynde stænger, så løb er jo bare det dér duer. De øver sig også meget i at hoppe (der er en del sten der er tegnet på, på vej ind i vuggestuen), men det er lidt svært uden hjælp. Derudover øver vi koldbøtter, kast med bold, og at rulle sig. Det går fremad. De har fået en stor trampolin af farfar og farmor i julegave, så de skal nok få det hopperi lært.
Fedeste legetøj pt = bøger, Ipad/Iphone med Gurli Gris eller onkel rejes sørøvershow på Ramasjang, dukkevogne og dukker deri, tumlebrættet fra Bobbles, hvor mor eller far skubber imens I ligger på maven.
Hvad elsker LG at lave = Svømme, hoppe, danse, gå til gymnastik, hoppeland med hoppepude, besøge mormor, ae Lillemis, se Ipad – evt. spille puslespil og YouTube.
Favorit måltid = Lasagne, yoghurt med havregryn er også stadig et hit, kiks, ostehaps, grillet kylling, pølser, kødboller, og slik (i små mængder selvfølgelig).
Husdyr = Lillemis 8 år, som de begge er meget glade for.
Vuggestuen de går på = Ajstrupvej i Malling – med Alfred fra mødregruppen og Verna, Tisvilda, Marie, Gabriel, Bertil, Liv F (i storbørnsgruppen) de startede 1. Oktober 2015
Pædagoger = kontaktperson for Gro er Karina og for Liv er det Betina. De er også ret glade for Susanne, og Anton.
Søvn: Ja, det er jo det store emne imens børn er små, og nu er det heldigvis efter flere omgange med separationsangst lykkes at få dem til selv at lægge sig til at sove. Nu er de på hver sit værelse (ellers var det bare så sjovt at være vågen), Liv er ikke den bedste til at slippe dagen, så det valgte vi, Vi synger Solen er så rød mor, og Mester Jacob (Mine hænder),går, de kalder, giver vand, nusser, går, de læser pixibog, kalder, sover ca. 20.30 hver dag, selvom puttet 19.30.
Forskelligheder = (ud over det motoriske – har det ikke ændret sig) Liv er en sej pige, som er bedst til fremmede, hun er bedst motorisk også på et køretøj, hun kan komme hurtigt frem, hun har en meget sød tand. Gro er stærk, hun har lidt dybere stemme end Liv, hun er glad for at være alene, er meget forældreglad, og er mere betænksom end Liv som kaster sig ud i det meste. Gro er glad, specielt når hun kan føles med en mor, far eller mormor, hvor Liv er mere selvstændig.
Ligheder = DE LIGNER JO HINANDEN MEGET, Livs ansigt er smallere over panden end Gros. Gro er lidt slem til at bide ud efter Liv, når hun er frustreret. Hun bliver hurtig træt af Liv og kan ikke forstå, hvorfor hun dog skal dele legesagerne med sin søster. Liv er meget stædig, vimser rundt, og når hun er tændt på en idé udforsker hun den. Hun hører ikke efter så meget. De er begge meget kærlige og farglade. Mor er da også meget god, men far er nu bedst at tumle med.

Vi er så glade for jer to dejlige tøser! Kæmpe stort tillykke med fødselsdagen

Kærlig hilsen
Mor og far

Til fotograf oktober 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *